Πολιτιστικό καλοκαίρι Ζακύνθου

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου φιλοξενεί βραδιές τέχνης με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με Ζακυνθινά σχήματα που είναι πλέον καταξιωμένα στη συλλογική συνείδηση των πολιτών του νησιού μας και αυτό το καλοκαίρι.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των φετινών θερινών εκδηλώσεων για το μήνα Αύγουστο:

Στις 2/8/2014 στο Κοιλιωμένο, διοργανώνεται η 3η Γιορτή Ψωμιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσιώτισσες.

Στις 6/8/2014 στην Πλατεία Σολωμού, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Xenia Melody, σε διοργάνωση του Πολ. Συλλόγου Απόδημοι.

Στις 10/8/2014 στη Λιθακιά (Αγ.Σώστη), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Βαρκαρόλα από τον Πολ. Σύλλογο Λιθακιάς.
Την ίδια μέρα, στο Σκουλικάδο, διοργανώνεται ομιλία από τον Πολ. Σύλλογο Σκουλικάδου.

Στις 14/8/2014 στην Πλατεία Λαγκαδακιών, θα πραγματοποιηθεί βραδιά μνήμης, από τον Πολ. Σύλλογο Λαγκαδακων.

Στις 17/8/2014 στην Πλατεία Σαρακινάδου, διοργανώνεται και φέτος η Γιορτή της Μαύρης Σταφίδας από τον Σύλλογο του Σαρακινάδου.

Στις 19/8/2014 στο Θέατρο Ζακύνθου θα διοργανωθεί συναυλία από τον Σύλλογο, Φιόρο του Λεβάντε.

Επίσης, στις 19/8/2014 και 20/8/2014 στην αίθουσα Διοικητηρίου για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Συνάντησης από το συνέδριο Απόδημων Ζακυνθιών.

Επιπλέον, στις 20/8/2014 στο Υπαίθριο Θέατρο Ζακύνθου, ομιλία που διοργανώνεται από το Σύλλογο Μπαρτζολετατήδων.

Τελος, στις 21/8/2014 στην Πλατεία Σαρακινάδου διοργανώνεται συναυλία από τον Δ. Γιαννούλη.

 

Μπόχαλη

Στην παλιά συνοικία Μπόχαλη, 2 χλμ. από το κέντρο, θα απολαύσεις το πανόραμα προς το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Στενά με σπίτια παλιά και καφέ με συνοδεία την απίστευτη θέα… Ακόμη πιο ψηλά, πνιγμένο στο πράσινο, το φρούριο της Ζακύνθου, όπου επί Ενετοκρατίας βρισκόταν η πρωτεύουσα του νησιού.

Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο

Γύρω από τη Ζάκυνθο βρίσκεται το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ελλάδας. Γιατί; Εδώ «συχνάζουν» οι σπάνιες θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta. Από την άνοιξη ξεκινούν από τον κόλπο της Λιβύης και τη Β. Αδριατική, για να φτάσουν εδώ… όχι για διακοπές, αλλά για να αφήσουν τα αυγά τους στις παραλίες Γέρακα, Δάφνη, Καλαμάκι, Μαραθονήσι και κυρίως στα Σεκάνια, ανατολικά του Λαγανά. Σσςςς… Αν είσαι τυχερός, ώστε να δεις την ωοτοκία, θαύμασε το θέαμα της φύσης σιωπηλά.

Πιστοποιητικό Accessibility Pass

Με την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα η επίσημη παρουσίαση του Accessibility Pass στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, παρουσία εκπροσώπων φορέων των ατόμων με αναπηρία, τρίτης ηλικίας και του ξενοδοχειακού χώρου.
Το  Accessibility Pass είναι ένα διεθνές πρότυπο πιστοποίησης, που κατατάσσει την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις υποδομές, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δεξιότητες του προσωπικού.
Πρακτικά στόχος του Accessibility Pass είναι να προσφέρει συγκεντρωμένες χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα των πιστοποιημένων ξενοδοχείων, ώστε τα άτομα με ανάγκες προσβασιμότητας – δηλ. άτομα με κινητική, οπτική, ακουστική, ή νοητική αναπηρία και ηλικιωμένοι να μπορούν εύκολα να επιλέξουν ένα ξενοδοχείο που εξυπηρετεί τις δικές τους ανάγκες.
To Eleon Grand Resort βρέθηκε στη λίστα με τα ξενοδοχεία που τηρούν τα παραπάνω πρότυπα για ευκολότερη προσβασιμότητα, λαμβάνοντας ένα πιστοποιητικό διάκρισης.

Η Ιστορία της Γκιόστρας της Ζακύνθου

Γκιόστρα είναι ένα από τα παλιότερα δρώμενα του ζακυνθινού καρναβαλιού. Μαζί με τους χορούς, που διεξάγονταν κυρίως στις πολυτελείς αίθουσες των δύο Καζίνων (Ρωμιάνικο και Λομπαρδιανό) και τις πασίγνωστες και λαοφιλείς «Ομιλίες» (θέατρο δρόμου), οι οποίες παριστάνονταν από τον λαό σε υπαίθριους χώρους, αποτελούσαν (και αποτελούν) τις κυριότερες εκφράσεις της αποκριάτικης διασκέδασης του φημισμένου ιόνιου νησιού.ρόκειται για έφιππους αγώνες, στους οποίους οι συμμετέχοντες λάβαιναν μέρος, διεκδικώντας το έπαθλο, όπου ήταν ένα αργυρό σπαθί, για τον πρώτο και ένα ζευγάρι ασημένια σπιρούνια για τον δεύτερο, αλλά και για την τιμή μιας γυναίκας, προς χάριν της οποίας αγωνίζονταν.

Bike excursion

An excursion to various sites of the island, riding the vehicle of economy and independence, the bicycle.